Is uw praktijksite voor iedereen toegankelijk?

Download de gratis gids om te leren hoe u uw website toegankelijk kunt maken en een betere ervaring kunt bieden aan al uw bezoekers.

U heeft direct toegang tot de gids. U hoeft geen mailadres op te geven.

kaft ebook 'Maak uw website toegankelijk voor iedereen'

Wees inclusief voor alle bezoekers

Als ggz-professional zal u mensen met een beperking niet buiten willen sluiten. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van webtoegankelijkheid en hoe u de toegankelijkheid van uw website kunt verbeteren.

Het verbeteren van de toegankelijkheid heeft vaak als gevolg dat de website gebruiksvriendelijker wordt voor alle gebruikers, ongeacht hun vaardigheden. Bijvoorbeeld, het gebruik van duidelijke navigatie, genoeg kleurcontrast, goed gestructureerde inhoud en begrijpelijke taal komt alle gebruikers ten goede, zelfs onder minder optimale omstandigheden zoals in een drukke, lawaaierige omgeving of bij fel zonlicht.

Ongeveer 20% van uw websitebezoekers kan te maken hebben met een beperking, variërend van fysieke en cognitieve beperkingen tot zintuiglijke beperkingen.

Door te kiezen voor een toegankelijke website, kiest u voor inclusiviteit en laat u elke bezoeker weten dat ze welkom is.

Website toegankelijkheid is een groeiende wettelijke vereiste over de hele wereld. Overheden en wetgevers hebben aandacht voor de problemen die gehandicapte gebruikers ervaren op websites. In de toekomst zullen er meer wetten van kracht worden om een betere browse-ervaring voor iedereen mogelijk te maken.

Download de gratis gids en leer hoe u kunt beginnen met het verbeteren van de toegankelijkheid van uw website en het bieden van een gastvrije ervaring voor elke bezoeker.

pagina's ebook 'Maak uw website toegankelijk voor iedereen'

De gids

  • Leer waarom ondersteunende technologie cruciaal is voor gebruikers met visuele beperkingen en hoe u uw eigen website kunt testen.
  • Ontdek welke aanpassingen u kunt maken aan afbeeldingen, om blinden of slechtzienden te helpen de betekenis en context gemakkelijk te begrijpen.
  • Begrijp het belang van de kleuren en lettertypen die u op uw website gebruikt, en waarom deze toegankelijk moeten zijn.
  • Leer waarom video’s en audio op uw website ondertiteling of transcripties nodig hebben voor gehandicapte gebruikers.
  • Begrijp waarom een overlay of tool uw website niet toegankelijk maakt, aangezien er geen magische oplossing is die alles in één klik oplost.
Download de gids

U heeft direct toegang tot de gids.
U hoeft geen mailadres op te geven..

Reacties zijn gesloten.

Heeft u vragen?

Vul het formulier in. Ik reageer vandaag of de volgende werkdag per mail. We kunnen dan vrijblijvend kennismaken en wensen en mogelijkheden voor uw praktijksite bespreken.

Let's start